Inspooooooo





Är lite inne på en pusselbit (konturer). På foten då vid knölen typ. 
Och den ska vi tre syskon göra. För vad som än händer i livet så har man alltid sina syskon. 

Vad tycks? 

~may the force be with you~ 





May the force be with you


Detta har jag väntat på att få läsa sen jag var 11 och inte fick mitt brev från Hogwarts. 




Ikväll har vi haft dinner/Star Wars kväll :) jag, Elinor, Simon & Anna. Super mysigt! Vi tittade på Star Wars episod 4. Innan dess åt vi mat tillsammans på Wookstugan. Så mätt nu. 

Kvällen får en klar 10 (av 10)! :) 
Längtar redan tills nästa gång! 

~ may the force be with you~ 



"Leaders don`t create followers, they create more leaders"

Tänkte lite på en sak när jag såg denna bilden på instagram idag (cred till Calle Åberg). 

Det är lite så vi förskollärare och lärare måste jobba tror jag, alltså enligt den andra bilden med "Leader". Inte "boss". 

Om vi är med barnen och istället kämpar med dem och inte ser över dem och pekar vart de ska så tror jag att barnen får en positiv uppfattning av förskolan och skolan. 

Om vi är med barnen i deras utforskande och deltar i deras upptäckande så tror jag att det skapar en positiv uppfattning om både lärande, förskola/skola och förskollärare/lärare. Vi pedagoger måste vara medkonstruktörer till barnen. 

Tillsammans med barnen kan vi bidra till kunskapskapande för både barn och vuxna. Vi pedagoger måste vara med barnen i deras utveckling, dra lasset tillsammans med dem. Inte se ner på barnen som i den översta bilden.  

Vi måste se upp till barnen. Inte ner. Vi vuxna har så mycket mer att lära av barnen än vad barnen har att lära av oss vuxna. 


~may the force be with you~ 




Läs på lapparna!!!


Idag när jag och några klasskamrater gick från skolan i Jönköping till resecentrum för att åka hem så hände det en sak som inte brukar hända som jag bara måste få uppmärksamma. 

När vi går där så hör vi bara "läs på lapparna" och "hallå läs". Vi tittade oss omkring och ser två barn uppe vid en fransk balkong som står och håller i två snören med en lapp i vardera ände. 

De hissade ner trådarna med lapparna till oss och på lapparna stod det uppmuntrande ord som "du är fin idag" (rätta mig om jag har fel vänner...minns inte riktigt, men det var något liknande). 

Hur glad blir man av det? Och hur kul är det att det är barn som gör det? Det är en väldigt fin gest av dem till någon annan. Det lilla förgyller dagarna. Det lilla extra i vardagen som man inte annat kan le åt och sprida glädje. 

Det är så fint gjort av dem. 

Detta händer typ aldrig så det är när det händer som man blir extra glad. 

Vi sa detsamma till barnen och skrattade och sedan gick vi vidare. Tänk vad kul för dem! Att några främlingar har läst deras lappar! Att just vi fick möjligheten att lösa lapparna! 
Det är fantastiskt! 

Sprid glädje och kärlek. 

~may the force be with us~ 




RSS 2.0