Make it last forever, friendship never ends



Man har upp och ner gångar i både familjerelationer, med vänner och med kärleken. 

Igår upplevde jag den sämsta sidan av vänskap (Och idag). Alltså det värsta. 

Man ställer alltid upp för sina vänner oavsett. Särskilt om man kan eller ska klassas som "bästa vänner". 
Jag orkar liksom inte. 

Vänskap (samt alla de andra relationer man har) ska utan tvekan vara villkorslöst! Annars är det en vän som är skrot. 

Jag förstår liksom inte? Är jag inte tillräckligt viktig för dig? Vad är jag då? Bara någon som är bra att ha när det väl gäller? 

Jag kan inte vara den som ger i vänskapsförhållanden hela tiden, för det har jag gjort i hela mitt liv utan att få något tillbaka. Det är bara jag som tar tag i saker men nu är jag så förbannat trött på det här så nu orkar jag inte längre. 
Det handlar om att både ge och ta. Jag är så trött på att bli behandlad som en oviktig person. Balanserad vänskap. 

Det är tur att man har de få som faktiskt ställer upp för mig. Som jag alltid kan lita på. Mycket kärlek till er! 

Jag är trött på att bli behandlad som skräp nu. 
Jag måste få också för att kunna ge. 
Jag behandlar mina vänner som kungar. Eller försöker men vad får man tillbaka? Inget. Inget alls. 

~ may the force be with me





Nej, jag har inte mens



Hur gammalt börjar inte det uttrycket bli? Så fort en kvinna blir lite arg eller frustrerad så drar männen den där uttjatade frasen "har du mens eller?" Varför ens säga en sån nedvärderande mening? För det första så beror inte allt på pms eller menshumör, för det andra så kanske man inte ens för tillfället har mens för det tredje vet du inte ens hur kroppen är under pms eller mens så att du är absolut fel person att säga en sådan mening.  Mens är lika självklart för kvinnor som målbrottet är för män. 

Ärligt talat så är den frasen som sagt så nedvärderande. Mens är naturligt för alla kvinnor. Det är något vi alla kvinnor kommer få någon gång i livet och kommer ha i majoriteten av våra liv. Det gör det inte bättre av att höra den uttjatade frasen. Kvinnor har inte mens 52 veckor om året. Hon kan faktiskt bara vara arg ändå. Det behöver inte alltid bero på pms eller mens. 

Om någon säger så till mig så blir jag argare av den meningen än vad jag blir av mitt pms eller min mensvärk. Och det tycker tydligen männen blir ännu roligare..? Meningen följs oftast av ett litet hånfullt skratt som även det bidrar till att min reaktion blir värre än om du bara hade låtit bli. Den skadar mer än vad den hjälper. 

Det är nog ingen man som kan förstå mig i denna frustration. 
Jag säger absolut inte att alla män är så här. Ni som inte gör det behöver inte ta vid er. 

Det nedvärderande i den meningen är att man trycker ner en kvinna som har mens och har haft det och kommer ha det i många många år till. Ska vi kvinnor säga "lider du av blueballs eller?" Så fort du är arg eller klagar på något? Nej. Sluta bara. 

Eller det där som män och vissa kvinnor till och med säger att kvinnan ska stå i köket hela dagarna. Alltså den meningen får mig också att vilja ge mänskligheten en fet jävla bitchslap. I Sverige är jämställdheten mellan kvinnor och män mycket bättre än i andra länder. MEN, den är långt ifrån bra mina vänner. Så länge vi tänker på det här sättet så kommer inte jämställdheten mellan kvinnor och män finnas. Så länge vi tänker så här så kommer ojämställdheten vara ett faktum. Kvinnan har som mannen, lika rätt till ett jobb som är lika betalt om man har lika utbildning eller erfarenhet. Kvinnan har som mannen lika rätt att bestämma vad hon ska jobba med. Kvinnan har lika rätt som mannen att inte bli diskriminerad av sitt kön. För så fort en kvinna pratar om feminism (jämställdhet mellan kvinnor och män) så tror männen att det är manshat. Kära vänner...nej. Det är inte manshat. Det handlar om jämställdheten mellan kvinnor och män. Inte manshat. Varför har feminism fått en negativ klang? Jo, det beror på alla okunniga människor. 
( http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Feminism , väljer att klistra in en länk till Wikipedia eftersom alla kanske inte har tillgång till Nationalencyklopedins hemsida). 
Ännu en gång, säger inte att alla män är så här. 


Människa som människa. Vit eller mörkhyad. Kort eller lång. Stor eller liten. Kvinna eller man. Det ska inte spela någon roll vad man är...man har lika rätt som alla andra.  Man ska inte nedvärderas med ord eller handlingar för den delen heller bara för att man är kvinna (inte man heller). Man har rätt att oavsett kön respekteras precis som man är. 

Ja, jag är feminist. Nej, jag är inte manshatare. 

~ may the force be with us ~ 



Eternity


Nyårsmenyn. 

Du å jag...du å jag. På nyår💕

Pudding! 

Julklappar! Kakburk och handduk. 

Julklapp av Hampus 💕

Julafton! 🎅🎄🎁

Köket 😍

Juldagen! 

Cypriotiskt vin på nyår som jag köpte på Cypern! 



RSS 2.0